Belgische Ardennen met kinderen: de 5 leukste uitstapjes!

Gaat u met uw kinderen op vakantie naar de Ardennen? Goede keus, want de Ardennen biedt een hoop vermaak voor kinderen. Lees er meer over in deze blog. 

Een kindvriendelijke vakantiebestemming kiezen kan best lastig zijn. Het land moet namelijk niet te ver weg zijn, genoeg te doen hebben en kindvriendelijk ingesteld zijn. Heeft u zin in een vakantie met wat avontuur? En wilt u graag veel in de natuur zijn? Dan is de Ardennen de perfecte vakantiebestemming voor uw gezin. Maar ook voor wat meer ontspanning, heeft de Ardennen veel te bieden. Ontdek deze vijf leuke uitstapjes in de Ardennen!

Verdwaal in het Labyrint van Barvaux

Het Labyrint van Barvaux is ideaal voor een heerlijk dagje weg met het gezin, want met 10 kilometer aan wandelroutes heeft u genoeg om te ontdekken. In het maisdoolhof zitten plekken verstopt waar acteurs leuke voorstellingen houden. Maar pas op, probeer op de weg daar naartoe niet te verdwalen!

Zwemmen in rivier de Ourthe 

De Ourthe is een zijrivier van de maas en stroomt langs bekende plaatsen als Durbuy, Barvaux, Hotton en La Roche-en-Ardenne. Op warme zomerse dagen biedt deze rivier heerlijk verkoeling, maar vooral ook heel veel vermaak. De Ourthe heeft in de zomer namelijk een lage waterstand waardoor het zeker voor kinderen de perfecte plek is om te spelen. Visjes zoeken of dammen bouwen, you name it!

Maak plezier in Plopsaland Coo

Plopsa Coo geeft uw kinderen de kans om in de voetsporen van hun grote helden te treden. Het park staat namelijk in het teken van bekende Studio 100 figuren. Deze hebben niet alleen elk hun eigen attractie, ze lopen ook nog eens rond om u te ontmoeten. Ga bijvoorbeeld boeven vangen met Mega Mindy of leer vliegen met Maya de Bij. En waaghalzen niet getreurd: er is genoeg spannendst in Plopsa Coo te beleven! 

Bereik grote hoogtes in Natura Parc

Zijn uw kinderen echte durfvallen en zijn ze niet bang voor hoogtes? Neem dan een bezoekje aan Natura Parc bij de meren van de l’Eau d’Heure. Dit grote klimpark beschikt over 6 parcours die variëren van niveau. Uw kinderen kunnen laag beginnen en daarna steeds een stapje hoger proberen!  

Spot dieren in Parc a Gibier 

Laten we eerlijk zijn: u kunt pas echt zeggen dat u in de Ardennen bent geweest als u een paar typische Ardense dieren hebt gezien. Parc a Gibier in La Roche-en-Ardenne geeft u de mogelijkheid om van talloze dieren te genieten. Met een uitgestippelde wandelroute loopt u langs herten, wasbeertjes, lynxen, wilde katten, vossen en uilen. Welk dier wilt u het liefst spotten? 

Boek een kindvriendelijk vakantiehuis in de Ardennen

Bent u op zoek een goede uitvalsbasis voor vakantie met uw kinderen? Van Deijck Villa’s beschikt over vier vakantiehuizen die luxe en kindvriendelijk zijn. Lees meer over onze vakantiehuizen of neem contact met ons op. Wij helpen u graag met het reserveren van een vakantiehuis in de Ardennen.