Bestemming in de spotlight: Durbuy

De zelfbenoemde Kleinste Stad ter Wereld is weliswaar inderdaad niet heel groot, maar heeft de bezoeker toch veel moois te bieden! Ontdek Durbuy tijdens een bezoek vanuit uw luxe vakantievilla en geniet van de schattige straatjes, de leuke winkeltjes en de mooie omgeving. 

Historische stad

Durbuy is niet alleen klein, maar ook heel oud. Het stadje kreeg al in 1331 stadsrechten. En hoewel het historisch centrum niet uit deze periode stamt, maar uit de 17de en 18de eeuw, is dit toch een heerlijke plaats om te genieten van de eeuwenoude geveltjes en de mooie smalle straatjes. In Durbuy zijn tal van fijne restaurants gevestigd en u kunt er volop souvenirtjes kopen voor thuis. Een wandeling door het centrum is dus zeker aan te raden! 

Uitkijktoren

Wilt u liever genieten van een wat weidser uitzicht? Dan is de uitkijktoren van Durbuy de moeite waard. U kunt hier op twee manieren komen: lekker makkelijk met het toeristentreintje dat vanaf het plein vertrekt, óf via de trappen door de bossen waarmee u via een steile en avontuurlijke klim de toren bereikt. Hoe u er ook heen gaat: het uitzicht is onovertroffen! 

Kayakken

Vlak buiten Durbuy kunt u bovendien te water gaan voor een mooie kayaktocht over de Ourthe. Er zijn routes van 4 en 8 kilometer en aan het eindpunt wordt u met een busje weer opgehaald om teruggebracht te worden naar Durbuy. 

Ontdek Durbuy vanuit uw luxe vakantievilla!

Durbuy ligt niet ver van de vakantievilla’s van Van Deijck in de Ardennen. De villa’s hebben allemaal een omheinde tuin (fijn voor kinderen en huisdieren), een jacuzzi, een sauna en een goed uitgeruste keuken waar u na een dagje in Durbuy kunt genieten van een heerlijke maaltijd. Boek nu uw vakantievilla in de Ardennen en ontdek alles wat Durbuy en omgeving te bieden heeft!