Bestemming in de spotlight: Rochefort

Onbekend, maar zeker niet ongeliefd. Rochefort is een charmant plaatsje in de Ardennen waar u heerlijk kunt wegdromen naar vervlogen tijden. Niet zo toeristisch en druk als Durbuy en Dinant, maar wel mooi en sfeervol genoeg om een paar prettige uren door te brengen. 

Grot bezoeken

De nabijgelegen Grotten van Han zijn weliswaar bekender, maar de grot van Lorette-Rochefort doet qua schoonheid en sfeer zeker niet onder voor zijn grote en bekendere broer. In één van de zalen – met een plafond van 30 meter hoog – kunt u druipsteenformaties in verschillende kleurschakeringen bewonderen. 

Kasteel

Vlakbij Rochefort vindt u het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne. Dit kasteel werd rond 1450 ontworpen en het is, ondanks de roerige geschiedenis, prachtig bewaard gebleven. U kunt het kasteel zelf bezoeken – er is onder meer een jacht- en natuurmuseum te vinden –, rondwandelen in de omgeving, of één van de bijzondere streekproducten kopen die in het winkeltje van het kasteel te koop zijn. 

Bezoek Rochefort vanuit uw luxe vakantievilla

Een heerlijke jacuzzi, een weldadige sauna, een riante omheinde tuin waar kinderen én honden veilig kunnen spelen… uw verblijf in een luxe vakantievilla van Van Deijck Villa’s is heerlijk comfortabel. Maar voor een uitstapje naar een mooie plaats is Rochefort zeker aan te raden! Boek uw verblijf in één van onze villa’s en ontdek alles dat de Ardennen te bieden hebben.