Fietsen zonder moeite


Wie aan fietsen in de Ardennen denkt, denkt waarschijnlijk al snel aan mountainbiken. Dat is niet geheel onterecht: er zijn tientallen gemarkeerde mountainbikeroutes te vinden in de bossen van de Ardennen. Maar wist u dat u ook op een stads- of tourfiets kunt genieten van de Ardennen? En het mooie is: een ijzersterke conditie is niet nodig!

Stalen ros op ijzeren weg

Fietsen zonder moeite in de Ardennen klinkt misschien als een utopie. Maar als u gebruikmaakt van het uitgebreide RAVeL-fietsnetwerk, fietst u over voormalige jaagpaden en (smal)spoorlijnen die zijn heringericht als fiets- en wandelpad. Deze paden zijn voor nagenoeg elke fietser goed te doen, want het stijgingspercentage bedraagt maximaal 3%. Zo wordt een dagje fietsen in de Ardennen een ontspannen bezigheid, in plaats van een inspannend avontuur! 

Tientallen fietsroutes

RAVeL, dat staat voor Réseau Autonome de Voies Lentes, ‘autonoom netwerk van trage wegen’, bestaat uit zo’n 1.400 kilometer fiets- en wandelpad door heel Wallonië – waarvan uiteraard een groot deel in de Ardennen. Wanneer u één van de speciaal uitgezette RAVeL-routes wilt volgen, hoeft u alleen maar de speciale bordjes onder de groene fietsverkeersbordjes aan te houden. Heel simpel eigenlijk! Op de speciale website van RAVeL leest u er alles over. 

Uitrusten in uw luxe vakantievilla

Bent u na een lange dag fietsen toe aan wat ontspanning? Wanneer u ervoor kiest om uw vakantie door te brengen in een luxe vakantievilla van Van Deijck Villa’s kunt u relaxen in de sauna, of de spieren laten masseren in de jacuzzi waarover uw vakantiewoning beschikt. Geniet vervolgens van een heerlijke barbecue in de omheinde tuin en kom samen in de gezellige woonkamer van uw vakantiehuis en beleef een gezellige avond. Na een ontspannende nachtrust bent u klaar om weer op de fiets te stappen en de Ardennen verder te verkennen op de fiets!