Rotsklimmen in de Ardennen

Van begeleide tours voor beginners tot steile hellingen voor ervaren berggeiten: rotsklimmen in de Ardennen is uitdagend, leuk en veelzijdig! 

Rotsklimmen en abseilen voor beginners

Heeft u nog nooit aan een steile helling gehangen, maar lijkt het u leuk om het een keer te proberen? Er zijn diverse aanbieders van rotsklim-excursies (inclusief abseilen!) in de Ardennen. Het voordeel is dat u niet hoeft te investeren in eigen materiaal en dat een ervaren begeleider met u meegaat om uw eerste klimervaring veilig én onvergetelijk te maken. Al vanaf ongeveer € 35 kunt u rotsklimmen onder begeleiding. 

Wanden voor ervaren rotsklimmers

Heeft u de ervaring en het materiaal om zelf een rots te beklimmen? Dan is het om te beginnen belangrijk dat u via de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging een jaarkaart aanschaft, want alleen daarmee heeft u toegang tot de beklimmingen. Daarna kan de pret beginnen! Er zijn volop beklimmingen te vinden in verschillende moeilijkheidsgraden – tot wel 8a+. Zeker in de omgeving van plaatsen als Malmedy, Spa en Trois-Ponts zijn beklimmingen te vinden die zo’n 20% stijgen over een langere afstand.

Uitrusten na uw klim in een luxe vakantievilla

Staat u weer met beide benen op aarde? Dan is het prettig om samen de dag door te nemen en te genieten van rust en luxe in een vakantievilla die van alle gemakken is voorzien. In de villa’s van Van Deijck is alle comfort aanwezig dat u zich maar kunt wensen. De spieren krijgen rust in de sauna of de jacuzzi, u geniet van een heerlijke barbecue in de omheinde tuin (de hond kan dus mee!) en de huizen hebben een gezellige woonkamer, een goed uitgeruste keuken en slaapkamers waarin u zult slapen als een blok. Boek dus snel uw klimvakantie in de Ardennen met één van onze villa’s als uitvalsbasis!