Wijngaarden in de Ardennen

Wie België zegt, zegt bier. Veel mensen gaan op hun vakantie in de Ardennen dan ook naar één van de bierbrouwerijen voor een proeverij en een rondleiding. Wilt u een keer iets anders, of bent u sowieso meer een wijnliefhebber? Dan is het goed om te weten dat de Ardennen ook zeer goede wijngaarden herbergt, waarvan u er enkele kan bezoeken! We zetten er drie voor u op een rijtje. 

Witte wijn uit Huy

Aan de oevers van de Maas groeien de wijnranken van La Closerie des Prébendiers. Het is de twee na oudste wijngaard van Huy en tijdens een bezoek aan de wijngaard vertelt eigenaar Jacques Mouton u alles over de geschiedenis van de wijngaard én over de druivenrassen Müller-Thurgau, Auxerrois en Pinot Gris, die hij teelt. Een bezoek is gratis; proeven kost € 2 per glas. https://nl.liegetourisme.be/closeries-des-prebendiers.html 

Afwisselende wijnen

Wijngoed Chateau Bon Baron in Sorinnes, vlakbij Dinant, heeft de beschikking over diverse wijngaarden en biedt daarom een afwisselend wijnaanbod van witte en rode wijnen. Van Pinot Noir tot Muscat: het is allemaal te vinden bij dit wijnhuis. De wijnen zijn te koop bij het wijngoed zelf, maar er is ook een webshop voor als u – eenmaal weer thuis – tot de ontdekking komt dat die ene wijn toch wel érg lekker was…
http://www.chateaubonbaron.be/

Exclusieve wijnen

Wie zoekt naar exclusieve Belgische wijnen, zit goed bij Septem Triones, gevestigd aan een zijtak van de Maas vlakbij Luik. Het klimaat in deze streek is vergelijkbaar met dat van de Bordeaux van honderd jaar geleden en dat zorgt, samen met de zo natuurlijk en biologisch mogelijke wijnteelt van dit wijnhuis, voor bijzondere wijnen. Op afspraak is de Septem Triones te bezoeken voor een proeverij. Op de site leest u er alles over.
https://www.septem-triones.com/

Geniet van uw wijn in een luxe vakantievilla!

Heeft u een doosje wijn gekocht van uw favoriete Ardeense wijnhuis? Dan houdt niets u tegen om in uw luxe vakantievilla van Van Deijck Villa’s de fles te openen en te genieten van uw wijn. Tijdens een barbecue in de omheinde en kindvriendelijke tuin, of tijdens een zelfbereide maaltijd uit de goed geoutilleerde keuken. Ontdek onze vakantievilla’s en boek vandaag nog uw verblijf in de Ardennen. U zult er kennismaken met onvermoede smaken en unieke ervaringen!