Mountainbiken

Fietsen in de schitterende natuur van de Ardennen. De heuvels, rivieren en oude dorpjes van het natuurgebied maakt iedere tocht een nieuw avontuur. Ga samen met een groep, of trek er alleen op uit.

Het aantal fietspaden is beperkt maar daarentegen kunt u gewoon fietsen op de openbare wegen. Vooral in de zomermaanden is het een drukte van jewelste op de wegen rond populaire plaatsen zoals Durbuy en La Roche-en-Ardenne. Ieder weekend wordt er wel een toerrit verreden en dat vergt flink wat inspanning.  La Roche-en-Ardenne in een dal en de beklimmingen zijn zeker niet eenvoudig! U doet er verstandig aan om een valhelm te dragen als u gaat fietsen en mountainbiken in de Ardennen want bij afdalingen kunnen hoge snelheden bereikt worden en een ongeluk zit altijd, ook in de Ardennen, in een klein hoekje. 

Mountainbikers die op zoek zijn naar steile afdalingen, ruig terrein en barre omstandigheden kunnen goed uit de voeten in de Ardennen. In de omgeving van bekende plaatsen als Spa, Coo, Aywaille en Theux zijn mooie MTB routes uitgezet.

  • Ardennen