Blog

Lees hier onze laatste blog berichten ter inspiratie voor een geweldige vakantie of trip in de Belgische Ardennen.

 • Mountainbiken in de Ardennen

  Mountainbiken in de Ardennen

  De Ardennen zijn een paradijs voor mountainbikers. Honderden kilometers aan gemarkeerde routes, uitdagend terrein voor alle niveaus en volop voorzieningen onderweg maakt mountainbiken in de Ardennen tot een genot voor elke fietsliefhebber! 

 • Bestemming in de spotlight: Rochefort

  Bestemming in de spotlight: Rochefort

  Onbekend, maar zeker niet ongeliefd. Rochefort is een charmant plaatsje in de Ardennen waar u heerlijk kunt wegdromen naar vervlogen tijden. Niet zo toeristisch en druk als Durbuy en Dinant, maar wel mooi en sfeervol genoeg om een paar prettige uren door te brengen. 

 • Wandeltips met de hond

  Wandeltips met de hond

  Wanneer u kiest voor een vakantie in één van de luxe vakantievilla’s van Van Deijck in de Ardennen kan de hond gewoon mee. Uw viervoetige maatje is van harte welkom in onze vakantiehuizen en in de omheinde tuin kan hij veilig en naar hartenlust rondrennen en spelen! Maar hoe fijn uw vakantievilla ook is: u komt natuurlijk niet alleen naar de Ardennen om in uw accommodatie te blijven, u wilt iets van de omgeving zien. Wandelen (of joggen) met de hond is dan ideaal. 

 • Tip voor een regenachtige dag: grotten in de Ardennen

  Tip voor een regenachtige dag: grotten in de Ardennen

  Een vakantie in de Ardennen is fantastisch. Maar net als voor andere bestemmingen in de Benelux geldt ook voor de Ardennen dat zonzekerheid zeker niet gegarandeerd is. Gelukkig is er ook bij regen of een wat frissere dag volop leuks te beleven in de Ardennen. Bijvoorbeeld een bezoek aan één van de grotten die deze streek rijk is! We zetten de drie mooiste voor u op een rijtje. 

 • Bestemming in de spotlight: Durbuy

  Bestemming in de spotlight: Durbuy

  De zelfbenoemde Kleinste Stad ter Wereld is weliswaar inderdaad niet heel groot, maar heeft de bezoeker toch veel moois te bieden! Ontdek Durbuy tijdens een bezoek vanuit uw luxe vakantievilla en geniet van de schattige straatjes, de leuke winkeltjes en de mooie omgeving. 

 • Wellness in eigen vakantiehuis

  Wellness in eigen vakantiehuis

  Een dagje welness is heerlijk, zeker in de winter en het voorjaar. Houdt u ook zo van de ontspanning van een dag wellness? Kies dan voor de ultieme verwennerij: een verblijf in een luxe vakantievilla in de Ardennen, mét uw eigen sauna en jacuzzi die 24/7 tot uw beschikking staan! 

 • Langlaufen en skiën in de Ardennen

  Langlaufen en skiën in de Ardennen

  De Ardennen liggen een stuk hoger dan de rest van België – en ook hoger dan Nederland. Dat betekent dat ze ook eerder sneeuw krijgen dan het lager gelegen westen. En dat betekent weer: wintersportmogelijkheden vlakbij huis! Lees hier waar u in de Ardennen kunt langlaufen. 

 • Vijf culinaire verwennerijen in de Ardennen

  Vijf culinaire verwennerijen in de Ardennen

  Bij een vakantie hoort lekker eten en drinken. Zeker wanneer u in een gebied bent dat tal van culinaire hoogstandjes voortbrengt, zoals de Ardennen. We zetten de vijf lekkerste voor u op een rij! 

 • Rotsklimmen in de Ardennen

  Rotsklimmen in de Ardennen

  Van begeleide tours voor beginners tot steile hellingen voor ervaren berggeiten: rotsklimmen in de Ardennen is uitdagend, leuk en veelzijdig! 

 • Fietsen zonder moeite

  Fietsen zonder moeite


  Wie aan fietsen in de Ardennen denkt, denkt waarschijnlijk al snel aan mountainbiken. Dat is niet geheel onterecht: er zijn tientallen gemarkeerde mountainbikeroutes te vinden in de bossen van de Ardennen. Maar wist u dat u ook op een stads- of tourfiets kunt genieten van de Ardennen? En het mooie is: een ijzersterke conditie is niet nodig!

 • Wijngaarden in de Ardennen

  Wijngaarden in de Ardennen

  Wie België zegt, zegt bier. Veel mensen gaan op hun vakantie in de Ardennen dan ook naar één van de bierbrouwerijen voor een proeverij en een rondleiding. Wilt u een keer iets anders, of bent u sowieso meer een wijnliefhebber? Dan is het goed om te weten dat de Ardennen ook zeer goede wijngaarden herbergt, waarvan u er enkele kan bezoeken! We zetten er drie voor u op een rijtje. 

 • Vakantie in eigen land

  Vakantie in eigen land

  Voor veel Belgen was de vakantie dit jaar anders dan anders. Ze hebben België als vakantieland herontdekt. Zeker aan de Vlaamse kust was het – ook al dankzij het mooie weer – eigenlijk net zo goed toeven als in Zuid-Europa! Heeft u deze zomer ook vakantie gevierd in eigen land? En smaakt dat naar meer? Dan hebben wij goed nieuws voor u. Want er valt nog heel veel te ontdekken in België. Zeker wanneer u kiest voor de veelzijdige Ardennen.

 • Belgische Ardennen met kinderen: de 5 leukste uitstapjes!

  Belgische Ardennen met kinderen: de 5 leukste uitstapjes!

  Gaat u met uw kinderen op vakantie naar de Ardennen? Goede keus, want de Ardennen biedt een hoop vermaak voor kinderen. Lees er meer over in deze blog. 

 • Op vakantie met huisdieren

  Op vakantie met huisdieren

  Op vakantie gaan met huisdieren vraagt om een goede voorbereiding. Wat is een geschikte bestemming? Waar vind ik een huisdiervriendelijk verblijf en wat zijn goede vakantieactiviteiten met de hond? Van Deijck Villa’s helpt u om heerlijk voorbereid te genieten van uw vakantie met de hond.

 • 3 tips om tot rust te komen in de Ardennen

  3 tips om tot rust te komen in de Ardennen

  Het is tijd om uzelf eens heerlijk te belonen op een beetje ontspanning en wij weten een plek waar u helemaal tot rust kunt komen, namelijk: de Ardennen! Van Deijck Villa’s geeft u 5 tips om tot rust te komen in de Ardennen. 

 • 3 tips om op vakantie de lokale manier van leven te ontdekken

  3 tips om op vakantie de lokale manier van leven te ontdekken

  Op vakantie krijgt u de mogelijkheid om u onder te dompelen in een nieuwe cultuur, de lokale bevolking te ontmoeten en heerlijke gerechten te proeven. Van Deijck Villa’s geeft u drie tips om de lokale manier van leven te ontdekken in België. Bent u klaar om onvergetelijke herinneringen te maken?

 • Op zomervakantie in de Belgische Ardennen

  De zomervakantie komt er aan!

  Op zomervakantie in de Belgische Ardennen

  De zomervakantie komt er aan en dat betekent dat de zoektocht naar de perfecte vakantiebestemming weer begint. De keuze is in deze tijd wellicht wat moeilijker dan voorheen, maar ook dicht bij huis is het heerlijk vertoeven.

 • 3 tips voor een onvergetelijke vakantie in België

  Een heel goed alternatief!

  3 tips voor een onvergetelijke vakantie in België

  De zomervakantie komt steeds dichterbij en het lijkt er naar uit te zien dat we de vakantie dit jaar dicht bij huis vieren. Dat klinkt misschien minder spannend, maar het kan heel leuk zijn. Wij weten een vakantiebestemming waar jij optimaal kan genieten!