Wandeltips met de hond

Wanneer u kiest voor een vakantie in één van de luxe vakantievilla’s van Van Deijck in de Ardennen kan de hond gewoon mee. Uw viervoetige maatje is van harte welkom in onze vakantiehuizen en in de omheinde tuin kan hij veilig en naar hartenlust rondrennen en spelen! Maar hoe fijn uw vakantievilla ook is: u komt natuurlijk niet alleen naar de Ardennen om in uw accommodatie te blijven, u wilt iets van de omgeving zien. Wandelen (of joggen) met de hond is dan ideaal. 

Avontuurlijke wandelingen met de hond

Het is eigenlijk best lastig om het mooiste wandelgebied met de hond aan te wijzen in de Ardennen. Want het hele gebied is prachtig bosrijk en heuvelachtig. Bovendien is er een uitgebreid wandelnetwerk, zodat u korte óf langere wandelingen kunt uitstippelen die u met de hond kan maken. Er zijn in bijna ieder dorp wandelkaarten verkrijgbaar, maar u kunt ook de bewegwijzerde wandelroutes volgen.

Vlakke wandelingen met de hond

In heel de Ardennen liggen zogenoemde RaVEL-paden: vlakke, verharde wandel- en fietspaden, waar u niet alleen fijn op kunt fietsen maar ook met de hond op kunt wandelen (of hardlopen). Zeker wanneer uw hond al iets ouder is of niet zulke grote hoogteverschillen kan overbruggen, kan dit een goede manier zijn om er met de hond op uit te trekken zonder dat hij de rest van de dag bekaf in z’n mandje ligt.  

Tips voor wandelen met de hond

Picknickmand (en drinkbak) mee en het genieten kan beginnen! Dat u de hondenpoep opruimt, spreekt hopelijk voor zich. Ook is het goed om te weten dat het verplicht is om uw hond aangelijnd te houden, tenzij specifiek is aangegeven dat u zich in een losloopgebied bevindt. Vergeet ook de veiligheid van de wilde dieren in de Ardennen niet: zeker in het voorjaar en de vroege zomer is het belangrijk dat uw hond broedende of zogende dieren met hun jongen niet verstoort.

Zin in een vakantie met de hond?

Bij Van Deijck Ardennen Villa’s boekt u eenvoudig een luxe vakantievilla in de Ardennen die beschikt over alle comfort dat u nodig heeft: een omheinde tuin voor de hond, en een heerlijke jacuzzi en sauna voor de baasjes. Ontdek onze villa’s en boek uw verblijf vandaag nog!