Langlaufen en skiën in de Ardennen

De Ardennen liggen een stuk hoger dan de rest van België – en ook hoger dan Nederland. Dat betekent dat ze ook eerder sneeuw krijgen dan het lager gelegen westen. En dat betekent weer: wintersportmogelijkheden vlakbij huis! Lees hier waar u in de Ardennen kunt langlaufen. 

Langlaufen en skiën

Er zijn in de Ardennen maar liefst dertig langlauf- en skigebieden te vinden. Toegegeven: het wintersporten is hier niet zoals u dat wellicht gewend bent in Frankrijk, Oostenrijk of Italië. De langste skipistes van het land zijn een kilometer lang, de langlaufloipes zijn vier tot vijftien kilometer lang. Maar daar staat tegenover dat u geen kapitalen kwijt bent aan skipassen. Sterker nog: de toegang tot de meeste loipes kost rond de € 2 per dag. Materiaalhuur is al mogelijk vanaf € 10 per dag. Zo wordt wintersport voor iedereen bereikbaar!

Langlaufroutes

De mooiste langlaufroutes liggen bij de Baraque Fraiture, waar ook een paar sleepliftjes te vinden zijn voor de (korte) afdalingen. Daarnaast zijn er langlaufmogelijkheden bij het Signal de Botrange, dat op 694 meter hoogte ligt. Goed gespoorde routes door de bossen en langs de hellingen geven u een unieke kijk op de Ardennen zoals u ze nog nooit zag! 

Weekendje wintersport in de Ardennen?

U kunt natuurlijk op en neer rijden voor een dag. Maar veel rustiger en fijner is het om er meteen een weekendje van te maken. Zeker wanneer u kiest voor een luxe vakantievilla van Van Deijck Ardennen Villa’s. In de sauna en de jacuzzi komen de spieren tot rust na een dag intensief buitensporten en in de goed uitgeruste keuken maakt u een heerlijk winterse maaltijd klaar! Ontdek onze villa’s en boek uw wintersportverblijf.