Tip voor een regenachtige dag: grotten in de Ardennen

Een vakantie in de Ardennen is fantastisch. Maar net als voor andere bestemmingen in de Benelux geldt ook voor de Ardennen dat zonzekerheid zeker niet gegarandeerd is. Gelukkig is er ook bij regen of een wat frissere dag volop leuks te beleven in de Ardennen. Bijvoorbeeld een bezoek aan één van de grotten die deze streek rijk is! We zetten de drie mooiste voor u op een rijtje. 

  1. De grotten van Han. Dit zijn de bekendste grotten van de Ardennen, en niet zonder reden. Tijdens een bezoek aan deze grotten legt u twee kilometer af en zijn er meer dan 500 traptreden te overbruggen, maar die inspanning wordt ruimschoots beloond wanneer u de prachtige ondergrondse ‘zalen’ vol unieke druipsteenformaties ziet. In sommige daarvan wordt zelfs een licht- en geluidspektakel vertoond. En bent u uitgekeken op het ondergrondse gedeelte? In het wildpark dat u met een combiticket kunt bezoeken, kunt u de Europese Big Five bewonderen.
  2. De grot van Dinant. Deze grot - La Merveilleuse geheten – is weliswaar niet heel groot, maar wordt wel gezien als één van de mooiste grotten van Europa. Dat komt omdat er prachtige, helderwitte stalactieten te zien zijn, én ondergrondse watervallen. Heel bijzonder dus! Deze grot is bovendien heel makkelijk bereikbaar: de entree ligt zo’n 500 meter van het centrum, het station en de bekende Brug van Dinant.
  3. De grotten van Remouchamps. Deze grotten worden al bijna tweehonderd jaar bezocht door toeristen uit binnen- en buitenland. Er zijn verschillende zalen, waarvan sommige al 8000 jaar geleden door Paleolithische jagers werden bewoond! Na een korte wandeling stapt u in een bootje voor het tweede deel van de rondleiding: een vaartocht over de langste ondergrondse rivier ter wereld.

Temperatuur in de grotten

Het voordeel van een grot is dat de temperatuur altijd constant is. Bezoekt u een grot in de zomer? Dan is het aan te raden om een vestje mee te nemen – zelfs tijdens een hittegolf. Maar in de winter kan het in de grot zelfs warmer zijn dan buiten! 

Genieten in de Ardennen

Natuurlijk is een bezoek aan een grot niet de enige manier om een regenachtige dag in de Ardennen door te brengen. Wanneer u verblijft in één van onze luxe vakantievilla’s kunt u op zo’n dag opwarmen in de sauna of de unieke sensatie ervaren van een jacuzzi in de regen. U kunt natuurlijk ook gewoon heerlijk relaxt in de ruime living genieten van een boek of een spelletje, met hapjes en drankjes uit de goed geoutilleerde keuken. Heeft u er al zin in? Boek dan nu uw verblijf en geniet van alles wat de Ardennen te bieden heeft. Wat voor weer u ook treft!