Vakantie in eigen land

Voor veel Belgen was de vakantie dit jaar anders dan anders. Ze hebben België als vakantieland herontdekt. Zeker aan de Vlaamse kust was het – ook al dankzij het mooie weer – eigenlijk net zo goed toeven als in Zuid-Europa! Heeft u deze zomer ook vakantie gevierd in eigen land? En smaakt dat naar meer? Dan hebben wij goed nieuws voor u. Want er valt nog heel veel te ontdekken in België. Zeker wanneer u kiest voor de veelzijdige Ardennen.

Vakantie in de Ardennen

Het kasteel van Bouillon, de grotten van Han en de brouwerij van La Chouffe. Veel meer is er niet te beleven in de Ardennen, denken veel Belgen. Niets is minder waar! In de Ardennen kunt u uw vakantie beleven zoals u dat wilt. Lekker actief bezig zijn, of juist culinair genieten: alles is mogelijk. 

Sportieve vakantie 

Bent u zo iemand die op vakantie niet stilzit? Die Alpentoppen beklimt, of wilde rivieren bedwingt? Daarvoor hoeft u niet half Europa door te rijden. Ook in de Ardennen kunt u uitdagende wandelingen maken. Rotsklimmen? Het kan op diverse plaatsen. Kayakken? De Lesse en de Ourthe bieden spannende kayakroutes. Er zijn tal van gemarkeerde mountainbikeroutes. En ook als u wel graag fietst, maar u liever ontspannen rondrijdt, kunt u in de Ardennen terecht. De RAVeL-fietsroutes zijn aangelegd op het oude smalspoornet en het stijgingspercentage is maximaal 3%!

Culinair genieten in de Ardennen

Vindt u het leuk om op vakantie lokale specialiteiten te proeven en nieuwe wijnen en bieren te ontdekken? Ook daarvoor hoeft u België niet uit. Want ook in de Ardennen kunt u uw smaakpapillen goed verwennen. Er zijn tal van kleine microbrouwerijen die rondleidingen en bierproeverijen aanbieden. U vindt enkele wijngaarden, waar verrassend lekkere wijn wordt gemaakt. U kunt Ardenner ham proeven op de plaats waar het gemaakt wordt. En de Ardennen telt een behoorlijk aantal restaurants met Michelinsterren of een Bib Gourmand, waar u zichzelf een avond lang in de watten kunt laten leggen. 

Relaxen in een luxe vakantievilla

Vakantie wordt pas écht genieten als de accommodatie perfect is. Zoekt u een fijne vakantievilla ver weg van de drukte, waar uw hond welkom is en waar u met het hele gezin kunt genieten van luxe en comfort? Dat is precies wat Van Deijck Villa’s u biedt. Met een goed geoutilleerde keuken om de lokale specialiteiten te bereiden, een jacuzzi en sauna om de activiteiten van de dag van u af te laten glijden en zowel binnen als buiten volop gezelligheid. Bent u dit jaar tot de conclusie gekomen dat u voor een fijne vakantie niet ver weg hoeft te gaan? Gun uzelf dan ook volgend jaar het gemak van een vakantie dichtbij huis in een luxe en comfortabele villa